...rastliny, ktoré nenájdete v bežných záhradníctvach.

+421 907 237 791
dana@eurohosta.com

Zoom

Máte peknú fotografiu, ktorú by sme mohli použiť? Pošlite nám ju.
-10%

Ľaliovka Blueberry Cream

Očarujúca trvalka s veľkými kvetmi.
Za tento produkt získate 4 Eurohosta vernostných bodov. Body získajú len prihlásení zákazníci.
Farba kvetu:
krémová
Kód produktu:
L1009
Dodávané ako:
voľné korene

Dostupnosť: Skladom

Bežná cena: 4,49 €

Špeciálna cena: 4,04 €

Popis produktu
Detaily

Hemerocallis Blueberry Cream pochádza z Holandska. Vyšľachtená a daná na trh v roku 2013. Má maslovo krémové kvety, ktoré majú široké oko v strede a na okrajoch výrazne zvlnenú, bordovú bordúru. Kvety sú masívne a veľké. Očarujúca trvalka. Opakuje kvitnutie koncom leta. 

Ako pestovať ľaliovky

Rezervujte si slnečné a polotienne miesto vo vašej záhrade na pestovanie ľalioviek. Ľaliovky majú radi slniečko. Ale buďte opatrní, najmä v teplejších oblastiach ak ľaliovky pestujete na plnom slnku, aby nerástli v úplne suchej pôde. Ľaliovky majú radi mierne vlhkú ale priepustnú pôdu. Nebudú dobre rásť v podmáčaných pôdach. Polejte ľaliovky hneď ako ich na jar zasadíte a potom ich polievajte počas celej prvej sezóny. Doprajte im pravidelnú zálievku ešte aj ďalší rok, kým sa plne nezakorenia. Ich kvety bude väčšie a budú kvitnúť bohatšie, ak ich budete polievať v jarných mesiacoch v čase tvorby kvetov.

Keď v lete zakvitnú, neváhajte odrezať kvety do kytice alebo dokonca na ozdobenie šalátov (kvety sú jedlé). Rez kvetov nijako nepoškodí vaše rastliny. Pretože každý kvet kvitne iba jeden deň, vyberte stonky s niekoľkými väčšími pukmi.

Po odkvitnutí nechajte listy na mieste, nezostrihávajte ich. Listy budú zachytávať celú druhú polovicu sezóny slnečné svetlo a budú zhromažďovať zásobné látky pre budúci rok. Vaše ľaliovky na zimu stratia listy, pretože potrebujú odpočinok po dobu niekoľkých mesiacov, pred začatím ďalšieho vegetačného obdobia.

Ďalšie informácie
Recenzie
Ďalšie fotografie tohto produktu
Video
Možno Vás zaujme aj nasledujúci produkt
Napísali sme v našom Blogu